Crystall Books

Crystal Books and Art

Boeken met een heldere boodschap

Indrukwekkend boek

Evelina Jorritsma heeft een turbulent verleden. Ze raakte als tiener verslaafd aan drugs. Ze ondernam verschillende afkickpogingen en werd uiteindelijk clean – doordat ze Jezus leerde kennen! In Geen Grijs beschrijft ze haar levensverhaal. Een indrukwekkend en inspirerend boek, dat de werkelijkheid niet mooier maakt dan die is.
Evelina groeide op in een gewoon Haags gezin. Er waren geen grote problemen thuis. Op vijftienjarige leeftijd krijgt ze een jointje aangeboden. Van een keertje blowen gaat het naar vaker blowen. En dan van ‘soft’ drugs naar het hardere spul. Evelina stopt met haar opleiding en gaat werken, maar al het geld dat binnenkomt gaat op aan drugs. Een vriendin in het drugscircuit laat haar zien dat er veel geld te verdienen valt met tippelen. Uiteindelijk komt ze, na verschillende afkickcentra, bij Tot Heil Des Volks terecht, een christelijke zorginstelling. En daar leert ze Jezus kennen.
Ieders verhaal
Het verhaal van Evelina laat zien dat iedereen een drugsgebruiker kan worden. Haar thuissituatie was beter dan die van veel mensen die niet aan de drugs gaan. Daarnaast brengt ze heel mooi de rauwe kanten van die wereld onder woorden, zonder daarbij zelf in schuin taalgebruik te vervallen. Je wordt meegenomen dieper de spiraal van ellende in, in een leven dat steeds meer gaat draaien om de drugs. Een leven van verkeerde keuzes, foute vrienden en op een gegeven moment zelfs een mislukte zelfmoordpoging.
Maar ook een leven van herstel, van nieuwe kansen, en van een God die blijft roepen en trekken en uitnodigen.
Jezus
De titel van het boek is afgeleid van een droom die Evelina heeft. Wanneer ze in het christelijke afkickcentrum zit stelt God haar voor de keuze: haar oude leven of het nieuwe, drugs of Jezus, zwart of wit. Het kan niet allebei. God wil dat Evelina 100% voor Hem gaat. En dat wil Hij van ons ook!
Bemoedigend
Evelina laat zien dat niemand voor God te ver weg is om gered te worden. Als zij, met haar drugs- en tippelverleden, door God vergeven kan worden, dan kan iedereen dat. Vooral tegen het einde van het boek laat ze zien wat ze heeft meegemaakt met God. In haar gebruikerstijd leerde Evelina Remko kennen, ook een gebruiker. Ze kregen een poosje een relatie en kwamen onafhankelijk van elkaar tot geloof – en werden clean (drugsvrij). In hun nieuwe leven zetten ze zich nu in om verslaafden vrij te zetten met hun stichting In de Vrijheid.